Handhaving & Toezicht – Rotterdam

Handhaving & Toezicht - Rotterdam
Standplaats Rotterdam
Merk & TypeTayota
Opbouw
Kenteken
Jaar
BijzonderhedenWanneer de scanauto een voertuig heeft ontdekt waar geen parkeergeld voor is betaald, krijgt een stadswacht die op een scooter de scanauto volgt een melding op zijn PDA. Hij controleert bij de betreffende auto nogmaals of er inderdaad niet betaald is en stopt dan een aankondiging voor naheffingsaanslag achter de ruitenwisser. Vanaf volgend jaar wordt er geen aankondiging meer achtergelaten, maar krijgen overtreders direct een boete in de brievenbus.

De scanauto wordt ook gebruikt om de milieuzones in de stad te controleren. Onder meer vrachtwagens die te veel fijnstof en stikstof uitstoten, zijn verboden in de binnenstad van Rotterdam. De scanauto detecteert direct of passerende voertuigen voldoen aan de geldende eisen.

 2,078 total views,  2 views today