12-07-2019 – Breda – Bij twee geparkeerde caravans in De Savorin Lohmanstraat in Breda is het vanmiddag geëscaleerd

Breda – Een actie van Handhaving Breda bij twee geparkeerde caravans in De Savorin Lohmanstraat in Breda is vanmiddag geëscaleerd.

De sfeer sloeg om toen de bewoners hoogte kregen van de opgeroepen berger in de straat. Hierdoor is een vrouwelijke verdachte aangehouden vanwege het mishandelen van een handhaver en het beletten en belemmeren van werkzaamheden. Om de situatie weer rustig te krijgen werd daarna onder meer een politiehond ingezet om de rust in de straat terug te brengen.

Van de Gemeente Breda mogen caravans en campers drie dagen op de openbare weg worden geparkeerd voordat ermee op vakantie wordt gegaan. Afgelopen woensdag hebben medewerkers van Handhaving (BOA’s) van de gemeente de eigenaars erop gewezen dat de caravans hier niet langer mochten staan. Tevens zijn er meerdere brieven afgeleverd bij beide kentekenhouders van de caravans.

Omdat de caravans er vandaag nog stonden zijn ze weggesleept door een bergingsbedrijf. Tijdens het wegslepen kwam het tot een confrontatie tussen de politie en boze eigenaars. Het geschil over de caravans sleept al langere tijd. Het incident trok veel bekijks in de buurt.

 

 294 total views,  2 views today