10-04-2023 – Etten-Leur – Zeer grote brand bij Axell Logistics op industrieterrein in Etten-Leur [GRIP 2]

Etten-Leur – Even voor 09.30 uur is er brand uitgebroken bij  het bedrijfspand van Axell Logistics op het industrieterrein aan de Hermelijnweg in Etten-Leur.

De brand begon in de meterkast.

De brandweer schaalde direct op naar middelbrand. Al vrij snel kwamen de  vlammen uit het dak . Daarop werd opgeschaald naar een grote brand, en uiteindelijk zeer grote brand. uiteindelijk is er een GRIP 1 en daarna een GRIP 2 situatie geworden.

Het vuur zorgde voor veel rook in de omgeving, de brand is in een groot deel van West-Brabant zichtbaar.

De brandweer was met meerdere voertuigen uit de regio aanwezig, waaronder vier autotankspuiten, drie hoogwerkers, en watertransport. Zowel de Officier van Dienst (OvD) als de Hoofd Officier van Dienst (HOvD) zijn ter plaatse. Met de OvD van de politie en de OvD bevolkingszorg wordt vastgesteld hoe groot het gebied is dat waarbinnen de rook zich verspreidt. Ook een drone van de brandweer is ingezet om het getroffen gebied te bepalen.

Een NL-Alert is uitgegaan voor de omgeving. Aan omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten als ze last hebben van de rook en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

 

In het gebied ten noorden van de brand in Etten-Leur worden glasdelen gevonden van de zonnepanelen die op het bedrijf lagen dat is afgebrand. Deze glasdelen kunnen scherp zijn, dus let goed op met kinderen en  huis)dieren.

Het grootse deel van het bedrijfspand ingestort.

Het nablussen gaat wel nog uren duren. Buurtbewoners worden gewaarschuwd voor verdwaalde glasdeeltjes in de omgeving, afkomstig van de zonnepanelen die op het dak van het bedrijf lagen.

 

 

Loading